Reiselivsbasen Nordland / Vestvågøy (1860)

Joh L Unstad Sjøhus

Rorbu
Vikingskipet Lofotr, Skarvhellodden. I bakgrunnen det store hvitmalte sjøhuset der Steinfjorden går over i Mærvollpollen. Ovenfor sjøhuset ses det hvite våningshuset med nummer 205 (resepsjon).

Vikingskipet Lofotr, Skarvhellodden. I bakgrunnen det store hvitmalte sjøhuset der Steinfjorden går over i Mærvollpollen. Ovenfor sjøhuset ses det hvite våningshuset med nummer 205 (resepsjon).
funlofoten(alfa)yahoo.no
Bytt ut (alfa) med @

Joh. L. Unstad Sjøhus, Mærvoll i Lofoten: hvitmalt sjøhus med utleie av ni rorburom og totalt 40 sengeplasser, 2-6 senger pr rom (fra NOK 350-600/rom/natt). Sjøhuset her på yttersida av Lofoten er rommelig og spesielt gunstig for ungdomsgrupper og andre lavbudsjettgrupper. Sjøhuset het før Mærvoll Produksjonslag og ble mest benyttet av fiskere fra Unstad. Det gamle fiskerimiljøet er fortsatt intakt. Gode tur- og fiskemuligheter.

Mærvoll (Maervoll) ligger på nordvestsida av Vestvågøy, omtrent midt i Lofoten, bare 8 km fra Europavei 10, men er likevel et rolig og stille sted utenfor allfarvei.

Sjøhuset hører egentlig til Sortland, og i enkelte reisehandbøker og kart er overnattingsstedet avmerket på Sortland. Nabosted og tidligere poststed Mærvoll brukes som adresse for å unngå forveksling med byen Sortland i Vesterålen.

Ved veis ende ca 600 m fra sjøhuset er et koselig lite nordlandshus med torvtak til leie (4 personer, NOK 3.600/veke, NOK 550/natt). Dette feriehuset - Torastua - finnes på www.ferienhausmiete.de/ferienhaus_details.php?obj_nr=266 Her er det mer info om Sortland og Steinfjord-området.


De høye Himmeltindene og Steinfjorden som deler seg i Tangstadpollen og Mærvollpollen (nærmest). Sjøhuset med rorbucamping er innsirklet.

De høye Himmeltindene og Steinfjorden som deler seg i Tangstadpollen og Mærvollpollen (nærmest). Sjøhuset med rorbucamping er innsirklet.
Midnattsola kan ses fra bl.a. Unstad (Unnstad) -4 km fra Mærvoll - fra slutten av mai til midten av juli.

På Borg (10 km fra Mærvoll) er vikingmuséet Lofotr (www.lofotr.no). Her tilbys bl.a. roing av vikingskip (kopi av Gokstadskipet) i indre Borgpollen. På en høyde like ved er Borge kirke, innviet i 1987 etter at den forrige kirken fra 1898 brant ned i 1983. Borge kirke er for øvrig et av de beste konsertlokalene på Vestvågøya.

Nærmeste dagligvareforretning og post i butikk er på Borg, og her er også drosjestasjon og Borgtun kro. På Bøstad (12 km fra Mærvoll) er det både dagligvare-, sports-, trevare- og malingsforretning samt Lofoten Sparebank. Et par km fra Bøstad (Strømgård, Sletteng) er det selvbetjent bensinstasjon (Shell).


Utsikt etter å ha kommet gjennom Saupstad-tunnelen. Mærvollpollen og Joh. L. Unstad sjøhus (vist med pil).

Utsikt etter å ha kommet gjennom Saupstad-tunnelen. Mærvollpollen og Joh. L. Unstad sjøhus (vist med pil).
Reiserute etter ankomst til Norge: fly Oslo-Bodø-Leknes (19 km fra Mærvoll). Hurtigrute Bergen-Stamsund (35 km fra Mærvoll). Tog Oslo-Bodø og videre til Lofoten med fly, hurtigrute, buss, bil eller ferge. Tog via Sverige til Narvik og videre med hurtigbåt/buss/bil. Siste etappe Leknes-Mærvoll:

E 10 Leknes 11 km til veikryss på Liland (2 km før Borg). Deretter ca 5 km vestover langsetter Steinfjordveien og Unstadveien og gjennom en 400 m lang tunnel (Saupstad-tunnelen). Da ser en det store hvite sjøhuset i det fjerne (på bildet ekstra markert med pil), 3 km fra tunnelen.

Fortsett videre på Unstadveien (her kalt Saupstadveien) og sving inn til venstre på Mærvollveien. Følg så denne de siste 2 km til slutten av asfaltveien og de siste ca 300 meter på grusvei. Resepsjon i det hvite våningshuset (Mærvollveien 205) ovenfor det store hvite sjøhuset.

Bussholdeplassen for Mærvoll er til venstre like ovenfor sjøhuset. Busstider m.m. finnes på www.nordtrafikk.no (rute Borg-Eggum-Unstad).

Drosjesentralen Borg (taxi) nås på telefon (+47) 760 84599.

Nærmeste flyplass er på Leknes, 19 km fra sjøhuset. Det er flyforbindelse til Bodø med Widerøe (www.wideroe.no, søk på Bodoe-Leknes).

Informasjon om hurtigrute og ferge (bl.a. Bodø-Moskenes, Skarberget-Bognes og Skutvik-Svolvær) finnes på www.hurtigruten.comwww.nordtrafikk.no finnes opplysning om fergesambandet Melbu-Fiskebøl.


Deltakere fra en ungdomsgruppe på kaia utenfor Joh. L. Unstad Sjøhus ved Mærvollpollen. I bakgrunnen Himmeltindene som stiger opp av Steinfjorden.

Deltakere fra en ungdomsgruppe på kaia utenfor Joh. L. Unstad Sjøhus ved Mærvollpollen. I bakgrunnen Himmeltindene som stiger opp av Steinfjorden.
Det siste bildet er fra kaia tilknyttet Joh. L. Unstad Sjøhus (Joh L Unstad Sjohus) og viser deltakere fra en ungdomsgruppe som hadde leid hele sjøhuset for noen dager. Her er det god utsikt til de høye Himmeltindene (Himmeltindan) og Steinfjorden som deler seg i Tangstadpollen og Mærvollpollen (Maervollpollen). Himmeltindene på 964 m er Vestvågøys høyeste fjell.

Tv-kriminalen Marerittet (Mardrömmen) ble spilt inn her sommeren 1989. Den ble vist på norsk fjernsyn høsten 1989 og på svensk TV2 vinteren 1990.

Bilutleie: På Borg hos Borgtun Kro (kiosk, kafé, restaurant, selskapslokale og artistopptredener) like ved drosjeholdeplassen leies det ut bruktbiler (Borgtun Bruktbilutleie). Dersom alle bruktbilene her skulle være utleid, er Joh. L. Unstad Sjøhus behjelpelig med å formidle kontakt til andre bruktbilutleiefirmaer. Nye biler leies ut på Leknes og i Stamsund (Hertz, Europcar og Avis).

Joh. L. Unstad Sjøhus (JOHLUNS) har rommelige, originale rorburom og kjøkken med utstyr for selvhushold, oppholdsrom, dusjer og toaletter. Elektrisk oppvarming. Hvis sengklær eller soveposer ikke tas med, kan sengklær leies for NOK 75/person. Si fra på forhand dersom sengetøy ønskes leid.

Etablissement:
Rorbu, åpent i sommersesongen.
Postadresse:
Joh L Unstad Sjøhus
Mærvollveien 200
8360 BØSTAD
Besøksadresse:
Mærvoll, Lofoten
10 km fra Vikingmuséet på Borg
19 km nordvest for Leknes

se også: Torastua

Google Maps
finn mer
GPS:
see also: Google Maps
Telefon og Internett:

Time Current time in Norway


ePost

S-A GE print no en de nl fr it [<< tilbake] [Rorbuer Vestvågøy] [Aktiviteter & Attraksjoner Vestvågøy]
© S-A.no - Reiselivsbasen

These pages uses Cascading Style Sheets (CSS) for text formating,
it seems like your browser does not support CSS. Please upgrade !