(c) Reiselivsbasen - rlb.no Turistinformasjon Gjøvik / Oppland / Norge (0502)

Gjøvik - Den hvite byen ved Mjøsa

Sentrum Gjøvik by
Sentrum Gjøvik by
Gjøvik har lange tradisjoner som en pulserende handels- og serviceby, og kan i dag skilte med et imponerende stort vareutvalg. Du kan velge mellom spesialforretninger i sentrum eller i regionens største kjøpesenter. "Den hvite byen ved Mjøsa" har et rikt og variert kultur- og fritidstilbud, og kan også friste med gode restauranter og spennende uteliv.

Midt i sentrum kan du besøke Gjøvik Olympiske Fjellhall som ble bygget til de Olympiske Vinterleker 1994. Hallen er en global attraksjon og et byggteknisk vidunder som har vist sin styrke som hockeyarena i toppklasse, men den er mye mer. Årlig huser hallen over 60 små og stor arrangement innen kultur, idrett og næring.

DS Skibladner - Mjøsa's hvite svane
DS Skibladner - Mjøsa's hvite svane
DS Skibladner i vinteropplag
DS Skibladner i vinteropplag
DS Skibladner, verdens eldste hjuldamper i drift, og byens stolthet, fremstår i dag som et flytende museum. Siden 1856 har "Mjøsas hvite svane" skovlet trofast over fjorden og bundet sammen byene rundt innsjøen. Vinterstid har Skibladner vinteropplag i det nye Skibladnerhuset på Gjøvik.

Eiktunet kulturhistoriske museum, Gjøvik friluftsmuseum, ligger på "byens tak", med fantastisk utsikt over Mjøsa og landskapet omkring. Stedet er et sentralt utgangspunkt for natur-, kultur- og friluftsliv. På museets store område er det plassert 33 gamle hus som illustrerer en del av det gamle bygdesamfunnet

Når sommeren er på sitt deiligste, trekker mange ned til Mjøsas svale strender. Det finnes utallige fine badeplasser langs landets største innsjø. Midt i Gjøvik ligger Fastland - Gjøviks badeperle. Friluftsbassenget frister med mange aktiviteter for hele familien. Stupetårn, barnebasseng, sandvolleyball, skateboardrampe med mer.

Gjøvik Gård
Gjøvik Gård
På Gjøvik Glassverk kan du oppleve tradisjonsrikt håndverk utøvet av landets dyktigste glassblåsere. Her har du muligheten til å skaffe deg bruks- og kunstglass til fabrikkpriser.

Gjøvik Gård spiller en sentral rolle i byens utvikling og aktivitetene ved glassverket på 1800-tallet. Hovedbygningen er i dag museum med omvisning i sommerhalvåret. Drengestua er galleri med salgsutstillinger for kunst, kunsthåndverk og husflid. Her er trivelige kafélokaler med uteservering om sommeren.

Vinter på Gjøvik
Vinter på Gjøvik
Vinterstid kan regionen tilby milevis av oppkjørte skiløyper, flere mil av disse er lysløyper!

For mer informasjon kontakt:
Turistkontoret Gjøvik-Land-Toten.
Du finner oss sentralt i Gjøvik sentrum,
vis-á-vis NSB og Skysstasjonen.

Artikkel og bilder:
Arne-Jørgen Skurdal
- www.turistinnlandet.no

S-A print GM no en de nl [<< tilbake] [Overnatting Gjøvik] [Aktiviteter & Attraksjoner Gjøvik] [Turistkontor Oppland] [ ]
Eksterne linker Gjøvik: -kommune -kart -Wikipedia.org -SSB.no -Elektrobasen

© S-A.no - Reiselivsbasen

These pages uses Cascading Style Sheets (CSS) for text formating,
it seems like your browser does not support CSS. Please upgrade !