(c) Reiselivsbasen - rlb.no Turistinformasjon Froland / Aust-Agder / Norge (0919)

Froland

En stille stund gir ro i sjelen. Fra Mørløs, Foto: Hege Solli
En stille stund gir ro i sjelen.
Fra Mørløs, Foto: Hege Solli
Kanotur ved Nelaugvannet  Foto: Niels Jørgensen - NTR
Kanotur ved Nelaugvannet
Foto: Niels Jørgensen - NTR
Flotte turområder
Flotte turområder
Første feriedag Foto: Hege Solli
Første feriedag
Foto: Hege Solli
Frolands Verk Kultursenter
Frolands Verk Kultursenter
Mykland kyrkje
Mykland kyrkje
Mellom Arendal og Evje finner du jord- og skogbrukskommunen Froland. I kommunesenteret Osedalen finner du en rekke servicetilbud, som bank, kolonial og andre butikker. Andre, mindre tettsteder har også triveligeg nærbutikker.

Er du glad i fotturer, jakt og fiske, kanopadling, sykling eller annen utfoldelse i naturen, så er Froland stedet fro deg. Kommunen har nærmere 650 kvadratkilometer vennlig skog og mark. Det finnes et godt nettverk av merkede stirer og turløyper. Det finnes flere gode turkart å få kjøpt. Les mer om turområdene her

I Froland kommune finnes det 31 kvadratkilometer elver og ferskvann hvor du kan padle kano og kajakk.

Av badeplasser kan nevnes Trævatn ved Frolands Verk og Osevollen i Osedalen. Badestranda ved Trævatn ble åpna i 1993, og den gamle badeplassen har fått stor, fin sandstrand, parkeringsplass og toalettanlegg. Osevollen bade- og kulturpark har fin sandstrand, sandvolleyballanlegg og tennisbaner.

Frolands Verk byr også på en betydelig kulturhistorie knyttet til drift av jernverk og sagbruk særlig på 17- og 1800-tallet. På jernverkets hovedgåd er den gamle hestestallen tatt i bruk som kultursenter. "Stallen" er restaurert og inneholder nå galleri for norsk kunst, og utstillingslokale for lokalt kunsthåndtverk og husflid.

Det var forøvrig på Frolands Verk den berømte matematikeren Niels Henrik Abel levde sine siste dager i 1829. Han ligger begravd på Froland kirkegård. I dag er Frolands Verk blitt et kultursenter som holder på å utvikle seg til en spennende arena med blant annet teateroppsettninger og den nasjonale og nordiske matematikk-konkurransen "KappAbel". Flere kunsthåndverkere har nå sine arbeidslokaler på verket.

Froland har to kirker. Det er uklart når den første kirka i Froland ble bygget, men gamle dokumenter forteller at det i 1715 ble beslutta å rive den gamle kirka for å bygge ei ny. Froland kirke er bl.a. kjent for sin fine altertavle, prekestol og utsmykkede korbjelke. Den andre kirka i Froland finner vi i Mykland. Den første kirka i Mykland ble påbegynt allerede i 1682. Kirka som står der i dag, er vigsla i 1832 og har en særprega åttekanta form.

Gamle gravhauger finnes også i Froland. Mjølhusmoen har særlig mange gravhauger fra folkevandringstida. De stedlige naturforholda taler også for at her lå velstandsgårder utenom det vanlige. Ei kvinnegrav på Vestre Mjølhus (gnr. 11) representerer et rikt funn. Funnene lå i ei kiste, over to meter lang og nesten en meter bred, laget av pent forarbeidede steinheller. Allerede i 1750-åra ble det gravd fram gjenstander på vestre og østre Mjøhus.

Kilde: www.froland.kommune.no tilrettelagt av, og bilder fra Arendal (og Froland) Turistkontor - www.arendal.com
S-A print GM no en de nl [<< tilbake] [Overnatting Froland] [Aktiviteter & Attraksjoner Froland] [Turistkontor Aust-Agder] [ ]
Eksterne linker Froland: -kommune -kart -Wikipedia.org -SSB.no -Elektrobasen

© S-A.no - Reiselivsbasen

These pages uses Cascading Style Sheets (CSS) for text formating,
it seems like your browser does not support CSS. Please upgrade !