(c) Reiselivsbasen - rlb.no Turistinformasjon Ibestad / Troms / Norge (1917)

Ibestad kommune i Troms (Ivvárstáđiid gielda)


Norsk bildetekst
Norsk bildetekst
Laupstad i kuling
Laupstad i kuling
Norsk bildetekst
Norsk bildetekst
Norsk bildetekst
Norsk bildetekst
Ibestad kommune er en liten men tradisjonsrik øykommune, beliggende i Sør-Troms. Kommunen består av to øyer, Andørja og Rolla, og har ca 1700 innbyggere. Kommunesenter med administrasjon er i Hamnvik på Rolla.

Over fjordene som omgir de to store øyene i kommunen er den omgitt i nord av Tranøy og Dyrøy, i nordøst av Salangen, i øst av Lavangen og Gratangen, i sør av Skånland og i vest av Harstad.

I 1994 ble den 840 meter lange Mjøsund Bru bygget fra Andørja til fastlandet, og i 2000 fikk også Rolla sin fastlandsforbindelse gjennom en undersjøisk tunnel til Andørja. Det er gode fergeforbindelser til Harstad og hurtigbåt fra Harstad, Finnsnes og Tromsø.

Kommunens næringsliv er dominert av fiske, fiskeindustri, mekanisk industri, handel og jordbruk.

Ibestad kan by på ekte nordnorsk kystkultur og folkelynne, flotte maritime opplevelser ved hav og sjø, store friluftsopplevelser i et spennende landskap blant fjell og fjorder. Her er en spesielt vakker og frodig natur som gir rike muligheter for jakt, fiske, og rekreasjon. Begge øyene er kjent for sin frodige natur med et mildt klima. Her vokser en rekke planter som man vanligvis ikke finner så langt nord. Det blir tidlig grønt om våren og det er et fint terreng for fotturer i fjellet. Her kan man virkelig nyte naturen.

Andørja er Nord-Europas fjellrikeste øy. Det er 14 topper på over 1000 m, de to høyeste er Langelitind på 1277 m og Snøtind på 1215 m. Langelitind er den høyeste fjelltoppen på øy i Skandinavia.

Rolla er Norges vannrikeste øy, med sine utallige ferskvann. Det finnes fisk i mange av dem og fiskekort kan kjøpes lokalt.

mer tekst og flere bilder kommer ...


Bilder av Thomas Laupstad ©

S-A print GM no en de nl [<< tilbake] [Overnatting Ibestad] [Aktiviteter & Attraksjoner Ibestad] [Turistkontor Troms] [ ]
Eksterne linker Ibestad: -kommune -kart -Wikipedia.org -SSB.no -Elektrobasen

© S-A.no - Reiselivsbasen

These pages uses Cascading Style Sheets (CSS) for text formating,
it seems like your browser does not support CSS. Please upgrade !